2012. március 4., vasárnap

Tepsis rántott csirke


Hozzávalók:

  • 8-12 csirkecomb felső
  • 4-5 ek.liszt
  • 4-5 tojás
  • 5-6 ek. zsemle- morzsa
  • 3 ek. olaj



Elkészítés:


A combokat megmossuk és lecsöpögtetjük.

Jól besózzuk.


Panírozzuk:
Először a lisztbe, majd a felvert tojásba mártom bele, amelybe 1-2 csipet sót is teszünk.
Azután bőven megforgatjuk a zsemlemorzsában.


A rántott húst sütőben készítem, mert így minimális olajon készül, nem kell ott állni mellette órákig és nem lesz a lakás – meg az én hajam - napokig rántott hús illatú.

Bemelegítem 200 c fokra a sütőt.

Közben a tűzhelyen, a gázlángra teszem forrósodni a tepsit, amibe 2-3 ek. olajat tettem.

Amikor forró az olaj, belehelyezem egymás után a bepanírozott combokat és 2 perc alatt elősütöm az egyik felüket.

Mivel a tepsi nagy, a gázrózsa pedig pici, ezért közben nyugodtan rendezgessük a húsokat.
A már elősütötteket villával húzzuk hátra, fordítsuk meg, hogy a sült fele legyen alul.
Így nem ragad majd oda a tepsi aljához.


Most alufóliával lefedem és beteszem a forró sütőbe.

Úgy fél óra múlva ellenőrizzük, hogy puha-e a hús.

Ha könnyen át tudjuk döfni a késsel, akkor vegyük le a fóliát és 5-10 perc alatt süssük pirosra, ropogósra.

A képen sült hagymás, petrezselymes tört krumplival és tejfölös uborka salátával tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.