2012. március 4., vasárnap

Franciasaláta


Hozzávalók:

  • 4-5 db közepes burgonya
  • 4-5 db sárgarépa 
  • 2-3 db fehérrépa 
  • 2-3 marék zöldborsó 
  • 3-4 közepes alma 
  • 4-5 savanyú, csemege vagy kovászos uborka
  • só 


  • cukor (édesítő)
  • 1 flakkon majonéz
  • fehérbors
  • cukor (édesítő)
  • mustár
  • citromlé


Elkészítés:

A burgonyát és a répákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és a zöldborsóval együtt megfőzzük egy kis sós, ételízesítős vízben.
Nem kell túlfőzni, mert szétesik.

Leszűrjük és lecsepegtetve hűlni hagyjuk.


Felhasználhatjuk a húslevesben főtt zöldségeket is.
Lehet konzerv vagy fagyasztott franciasaláta zöldségalapból is készíteni.

Az uborkákat előbb hosszában, majd keresztben csíkokra, ezután kis kockára vágjuk.

Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk és szintén apró kockákra vágjuk.
Az almát mindig a legvégén adjuk hozzá, amikor már kész a mártás is, mert hamar megbarnul.

Mialatt a zöldségek főttek elkészítettük a majonézt:

Magunk is készíthetünk házi majonézt, de alapnak nagyon jó a Globus majonéz, amit kicsit feljavítunk mustárral, sóval, borssal, édesítővel, citromlével.
Tejfölt nem teszek bele, mert akkor nem áll el sokáig.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.