2012. március 11., vasárnap

Májgaluska

Hozzávalók:
  • 30 dk csirkemáj
  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 tk. só
  • 1 fél vöröshagyma 
  • 3-4 cikk fokhagyma
  • 1 ek darált házi pritamin paprika
  • 1 kk majoranna
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem zöld
Elkészítés:


Egy közepes méretű fazékban felteszünk forrni úgy 2-3 l vizet.

A csirkemájat megtisztítjuk, az ereket kivágjuk, az esetleges zöldes elszínezésű részeket, amelyre az epe folyhatott, kivágjuk, mert keserű lenne később az étel.
Jól megmossuk és lecsöpögtetjük.

Egy késes robotgépbe rakjuk a májakat, beledobjuk a hagymát, a fokhagymát és összedaráljuk.




A lisztet egy keverő tálba tesszük.

Ráöntjük a májat, hozzáadjuk a darált paprikát, a majorannát, az apróra vágott petrezselyem zöldet, amelynek a szárát is tegyük bele, mert abban van az íz java.

Ráütjük még a tojást, megsózzuk és borsozzuk.

Jól összekeverjük az egészet és máris lehet szaggatni.

Akkor jó a  tésztánk, ha olyan "ragaszkodó": a fakanálról nyúlik, nem szakad el és ruganyosan visszaugrik.

Klasszikus nokedliszaggatóval - akár spaklis, akár kis mozgó tégelyes- vagy vágódeszkáról késsel is szaggathatjuk a tésztát. 
Előtte mártsuk bele a szaggatót a vízbe, illetve a spaklit is gyakran vizezzük be, mert akkor nem ragad rá a tészta.


A víz közben mindig forrjon.

Ha feljött a víz tetejére, akkor még egy percig főzzük, kavargassuk, mert könnyen kifut.

Szűrőkanállal kiszedjük és egy tálba szedjük ki.

Levesekbe kitűnő betét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.