2012. március 4., vasárnap

Párizsis saláta

Hozzávalók:
2 adaghoz


  • 1/2 fej jégsaláta
  • 1 zöldpaprika
  • 1 piros kápia paprika
  • 1 paradicsom
  • kb.10 cm kígyóuborka
  • 2 db alma
  • 1 db avokádó
  • kb. 10 dkg párizsi egyben
  • 1 db sárgarépa
  • 4-6 db olíva bogyó
  • 1-1 löttyintésnyi olíva olaj
  • 1-1 löttyintésnyi vörösborecet
  • 2 ek. majonéz



Elkészítés:

Minden hozzávalóból egyformán teszünk két tányérra, így bőséges salátát kapunk ketten vacsorára.


Először a jégsalátát vágjuk csíkokra és megágyazunk vele a tányérokon.

Rárakjuk a zöld és a piros színű paprikákat kisebb szeletekre vágva.

A paradicsomból és az almából  a tányér szélére teszünk váltakozva cikkeket.

Az uborkát csíkokra és karikára vágjuk.

Itt rálöttyintjük az olívaolajat és a borecetet.

Meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk az avokádót és ezt is rátesszük a salátára.

Most kb. 1-1 evőkanálnyi majonézt nyomunk a tubusból a zöldségek közepére és erre ráreszeljük a párizsit.

Végül a megtisztított sárgarépából a zöldséghámozó segítségével vékony csíkokat szelünk és azzal díszítjük a salátát.

Az olajbogyóval megkoronázzuk a művet.



   Ehetünk hozzá sárgarépát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.